Dag 7 - Dessa amerikanska varningstexter

2010/01/07

Lilla hunden Missy med sin badanka.

Jag har varit iväg på middag hos några goda vänner idag där allt och inget diskuterades. Upp för diskussion kom bland annat ämnet amerikanska varningstexter som är så uppenbara att man förundras över idiotin varje gång. Visst, jag förstår att man som företag till varje pris måste skriva sig fri från eventuella skador som kan uppkomma i samband med användningen av produkten, men ibland tycker man att det går lite för långt. Först ut är ett paket med cigarrer som har en underbar varningstext för den som slutar att röka av hälsoskäl.


Nästa bild är tagen på en flaska privatimporterad öl (av märket Snake Dog IPA, India pale ale). Vad blir konklusionen av denna bild? Att man får ölkagge att dricka ölen? Eller att folk med ölkagge ska undvika att dricka ölen eftersom det bara förvärrar kaggen?
Jo, jag förstår att det är en uppmaning till gravida kvinnor att undvika alkohol, men varför bara denna uppmaning? Har det aldrig hänt att folk som har druckit alkohol och sedan satt sig i bilen för att köra stämt bryggerier för avsaknaden av passande överkryssade illustrationer på ölflaskan? Borde det inte finnas en överkryssat barn där också? Eller en uppmaning till folk med leverproblem? Listan kan göras lång, jag anar en kommande infekterad rättsprocess i det stora landet i väst!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar